Achter de geraniums?

Hanneke & ik worden in 2018 147 jaar, maar echt achter de geraniums, dat lukt (nog?) niet zo. Ziehier onze activiteiten op internet. We zijn overgestapt op MailChimp, een handig online programma, waarmee makkelijk mails, nieuwsbrieven e.d. verstuurd kunnen worden. Heb je interesse? Abonneren is heel makkelijk (en uitschrijven ook).

Seniorenbos Nieuwste loot aan de stam: het Seniorenbos:  aanplanten van een bos in de regio Zuid Holland. Om ‘iets’ te doen tegen de ontbossing van Nederland, waar sinds 2013 jaarlijks een oppervlakte bos van zo’n 2.700 voetbalvelden verdwijnt. Een initiatief van Hanneke in samenwerking met Grootouders voor het klimaat, Trees for All, Urgenda en anderen. Allemaal nog in het beginstadium, op zoek naar een geschikte plek.
Voorlopig op Facebook, hopelijk binnenkort met eigen website.

Meer groen? Zelf doen! Sinds 2012 doen we verslag van activiteiten om onze leefomgeving groener te maken. Het startte in het Regentesse/Valkenboskwartier waar we toen woonden, later in het centrum van Den Haag en nu in Duinoord. De site geeft tips en ideeën hoe je je eigen gevel, stoep, straat, buurt of wijk kunt opfleuren. Vol inspirerende verslagen, foto’s en video’s.
Ook op Facebook. Abonneren op Nieuws van Mg?Zd! kan hier.

Hitte-eilanden Vanaf december 2014 doen we hiermee ons best om het hitte-eiland-effect op de kaart te zetten. Er is inmiddels aardig wat aandacht in de media voor geweest en langzaamaan  begint ook bij bestuurders door te dringen dat dit een ernstige zaak is. Nu de stedenbouwers en projectontwikkelaars nog! Er zijn steeds meer universitaire onderzoeken en meetprogramma’s.
Ook op Facebook.

Hete steden is een recente spin-off van Hitte-eilanden. Deze site hopen we in 2018 (samen met wetenschappers o.a. uit Wageningen) op te bouwen. Met o.a. een ranglijst van Nederlands heetste steden.
Vanuit de heetste stad van Nederland (Den Haag) ook veel aandacht voor wat gemeentebesturen er aan doen, maar helaas ook wat ze er niet of te weinig aan doen.
Ook op Facebook.

Weblog van Hanneke waar geregeld artikelen verschijnen over vergroening van de stad, bomen en bos, maar ook over allerlei andere onderwerpen. Meer dan honderd bijdragen sinds november 2010. Daarvóór verschenen artikelen op hannekevanveen.nl, waarvan een aanzienlijk deel als boek verscheen: Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen.
Ook op Facebook Abonneren op Hanneke’s blog kan hier.

Weblog van Rob vanaf 2010,  ook met verhalen over groen, maar meer over ergernissen, atheïsme, foeteren op de Haagse wethouder Revis en nog veel meer. Bijdragen van vóór 2010 zijn  te vinden op www.robvaneeden.nl. Op het blog Het leven is eindig meer bespiegelende verhalen en overpeinzingen over het naderende einde en wat je in de tussentijd kunt doen (of laten).
Ook op Facebook Abonneren op Robs blog kan hier.