Mini-strandbeesten

Er woont heel wat talent in de Uitvinderswijk, maar niemand heeft het daar – tot nu toe – tot kunstenaar én uitvinder geschopt, behalve… Theo Jansen. En terecht: zijn grootse op de wind bewegende strandbeesten zijn ware uitvindingen en ontdekkingen over de ‘evolutie’ van deze nieuwe diersoort. Inmiddels wereldwijd bekend en gepresenteerd. Gelukkig ook nog in Nederland te bewonderen op en rond zijn werkplaats bij (voormalig) vliegveld Ypenburg.

Maar nu zien bewoners van de Uitvinderswijk opeens mini-strandbeesten door de straten paraderen. Soms zelf meerdere tegelijk, zich zijwaarts op de kracht van de wind voortbewegend. Kinderen én volwassenen staan verbouwereerd, soms zelfs angstig te staren naar deze ingewikkelde constellaties van kunststof die zich gedragen als tastende, voelende, energieke, bewegende diertjes.
Een plaatselijke bioloog weet te vertellen dat het dier Animaris Ordis Parvus heet en als bouwpakket te bestellen op de site van Theo Jansen: www.strandbeest.com. Kijk bij z’n webshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s