Op de klanken van Yma Sumac

Rob Verhoeven plaatste vanmiddag een link naar Yma Sumac.
Deze link van Yma Sumac, deed me denken aan de tijd dat ik zo’n 8-9 jaar was, en als lid van de welpen oefende voor een soort jungledans, die we ergens gingen uitvoeren, bij een welpenfeest of bijeenkomst.
We waren bij Raksha (of was het Baloe?), een van de leidsters, op een zolderkamer ergens in een statig pand in de Riouwstraat. Op de klanken van Yma Sumac, die ik toen voor het eerste hoorde, danste Raksha (de moederwolf die Mowgli opvoedde) door de kamer. Het was zonder meer opwindend.
Ik was nog niet op de leeftijd om verliefd te worden op zo’n grote vrouw als Raksha, maar het was wel heel bijzonder en spannend om die grote vrouw met haar bos kroezig haar en zwaaiende armen en benen zo door de ruimte te zien bewegen, dierlijk…

2 gedachten over “Op de klanken van Yma Sumac

  1. Je opwindende jeugdverhaal heb je beeldend beschreven, Rob.
    Ik herinner me Yma Sumac ook heel goed uit mijn jonge jaren.
    Ik vond niet al haar liedjes even goed: soms waren het regelrechte aanslagen op mijn trommelvliezen.
    En wat die hoesafbeelding bij je verhaaltje betreft: wat doet die vleeshaak op haar voorhoofd?

  2. Ja, helemaal mee eens, ik heb een paar jaar geleden een cd van haar gekocht en het is af en toe niet om aan te horen. En die vleeshaak? Volgens mij is het een soort lokje, maar het ziet er vreemd uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s