Guerrilla gardening 8 x zuiverder dan gedacht ;-)

Beplanting in de stad staat niet alleen gezellig, het is ook nog eens veel effectiever in het zuiveren van de lucht dan tot nu toe werd gedacht. Het Parool schrijft erover. Onderzoekers aan de Lancaster University vonden dat de concentratie van stikstofdioxide in de lucht wel tot 40 procent kan worden verminderd door het tactisch plaatsen van stroken gras, planten en bomen. Ook fijnstof in de lucht kan door groen met maar liefst zestig procent worden teruggebracht.  Beplanting in de stad blijkt daarmee acht keer zo effectief als eerder werd aangenomen.

LEES MEER op de site van Het Parool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s