Rara, wat is dit? – de oplossing –

Rara, wat is dit?

Op 30 mei stond de foto hiernaast op dit blog met de vraag wat dit precies voorstelde. Waarop diverse reacties kwamen. Geen van allen goed, maar wel eentje die er dicht in de buurt kwam.

Wat het precies voorstelde is hieronder te zien. Op het insectenhotel in onze tuin, waarover eerder hier bericht, had ik een glazen bol gezet, afkomstig uit het huis van mijn ouders. Daar werd hij als een presse-papier gebruikt. Het leek me mooi staan op het hotel en ik plakte het er – bovenop een grote spijkerkop – vast. Als je goed op deze foto kijkt, kun je een stukje ervan nog net bovenaan zien.

Maanden later zat ik in het tuinhuisje naar het insectenhotel te kijken, waar overigens nog maar weinig inwoning is, maar daarover later, toen ik opeens  rook zak opkrinkelen. Dichterbij kijkend bleek de glazen bol als een brandglas te werken. Hij had in de maanden ervoor, langzaam maar zeker, met de draaiing van de zon een brandgat in het hout gemaakt.

Er zat natuurlijk niets anders op dan de bol direct te verwijderen, maar niet nadat de onderstaande foto werd gemaakt. Ter bewijs. Als je goed kijkt, zie je boven het brandpunt lichtblauwe rook.

Rara, wat is dat? – de oplossing –

 

Een gedachte over “Rara, wat is dit? – de oplossing –

  1. Dag Rob, je moet zeker eens gaan kijken bij Dordtyart in Dordrecht [http://dordtyart.nl/]
    en daar het werk gaan zien van Zoro Feigl [http://www.zorofeigl.nl/].
    Het ligt tussen Villa Augustus en De Ark van Noach in.
    H. groet, Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s