24/7/365 museum

In het gedeelte van de Weimarstraat tussen Suezkade en Regentesseplein stimuleert de gemeente sinds jaren kleinschalige cultuur, door te helpen bij vestigingen van galeries, ateliers, kunstprojecten e.d. Een van de bijzondere plekken die mede daardoor is ontstaan heet: de Vitrine. Het enige museum van Nederland (misschien wel van de hele wereld) dat 365 dagen per jaar open is, 24 uur per dag. Het is maar klein, de naam zegt het al: één vitrine, maar toch is het vaak de moeite waard er even bij stil te staan.

Momenteel is daar de 21ste tentoonstelling te zien, een installatie van Jan de Weerd, toepasselijk voor dit jaargetijde in het teken van licht. Overdag is het beeld totaal anders dan in het donker. De installatie bestaat uit een veelheid van stekkers met nachtlampjes, heel bijzonder.
Drijvende kracht achter de Vitrine is Annemieke Louwerens die maandelijks een nieuwe tentoonstelling verzorgt, vaak met kunstenaars uit de Uitvinderswijk (en omstreken).

Meer informatie over de Vitrine, Weimarstraat 48, is te vinden op www.uitvinderswijk.nl (zoek op ‘vitrine’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s