Hoe het de guerrilla- en pothole gardens vergaat

Bij het begin van onze guerrilla acties, toen we ons oriënteerden op het onderwerp en het boek lazen over zaadbomen, viel op dat er erg veel geschreven werd over het maken en gooien van zaadbommen, maar dat er zelden informatie te vinden was over hoe het met die bommen verder ging. Kwam het zaad op? Idem voor de guerrilla tuintjes en tuinen die werden aangelegd. Hoe verging het die? Deed de buurt mee?
Wij hebben ons voorgenomen daar wel verslag van te doen, zoals steeds te volgen op het Overzicht Zaadb(l)ombardement.
Een paar saillante conclusies zijn:

– Alle pothole gardens (op één na: steppelandschap nummer 4) zijn geheel van de aardbodem verdwenen. De filmpjes staan nog steeds online, maar van de tuintjes en hun bewoners is bijna niets meer te zien. Niet erg, want het was ook nooit de bedoeling hier iets blijvends van te maken. Kijk voor de films HIER.
– Het herentoilet daarintegen staat in volle bloei, wel is duidelijk dat geregelde bewatering, herbeplanting en schoonhouden absoluut noodzakelijk zijn. We blijven ons daarvoor inzetten, met enkele omwonenden. HIER is te zien hoe het verder gaat, eerst de film, daarna recente foto’s.
– Overal in de wijk worden boomspiegels en geveltuintjes aangelegd. Dat werkt vooral goed als de direct omwonenden er actief bij betrokken zijn. Voorbeelden te over, zoals: Marconistraat 81-83 , Beeklaan t.o. 336, Cafetaria de Buren , bij een massagesalon, en een geveltuintje hoek Galileï-Marconistraat.

Overigens staat een mooi verslag van onze activiteiten, waarbij één guerrilla garderner uit de anonimiteit trad in het blad LEVEN! van zomer 2012 dat overal in de regio (in wachtkamers, restaurants, bibliotheken etc.) is in te zien. LEES HET ARTIKEL HIER!

4 gedachten over “Hoe het de guerrilla- en pothole gardens vergaat

    1. Beste Rob,
      Ik ken guerilla-gardening uit Londen en van You Tube. Maar nog niet uit Den Haag. Leuk voor een artikeltje in De Posthoorn. Kan ik je bellen? groeten, Pauline Aarts, redactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s