Ontdekking in Kerkpolder

Als Hanneke en ik gaan wandelen proberen we vaak een park, bos of duingebied te vinden, waar we nog niet geweest zijn. Deze keer was het recreatiegebied Kerkpolder in Den Hoorn, vlakbij Delft.
We parkeerden de auto bij de sportvelden op de Kerkpolderweg en liepen van daar het gebiedje in. Op het eerste gezicht was het wat eentonig met watertjes, veel gras en hier een daar bosjes. Wel met goed aangelegde paden voor wandelaars/fietsers.

Na een groot grasveld zagen we  een smal paadje dat langs een brede sloot liep. Met zo’n honderd meter verder …  een verrassend bordje. Vanzelfsprekend waren we geïntrigeerd, zelf af en toe ook met kabouter(huisjes) bezig. Zoals hier en hier beschreven.
Al snel bleek dat het hele pad bewoond is door kabouters, elfen en andere boswezentjes. Heel leuk en met fantasie en smaak aangelegd. Een paar voorbeelden hieronder. Er zijn er nog veel meer; we hebben vast niet alles gezien. Leuk om met kinderen af te speuren, maar ook veel volwassen met een jong hart kunnen er genieten.

Plaats een reactie