Radio Maria, van de ene verbazing…

in de andere val ik bij Radio Maria, ook de afgelopen nacht tijdens een interview met Bernice Fransen over Dansen als Maria. Ik kon mijn oren niet geloven, maar het wonder bleek echt waar te geschieden, toen ik vanochtend op haar website keek.
Waarop ze zegt: “een initiatief met als doel mensen bewust te maken van de rol van hun lichaam in hun leven en -in het bijzonder- in hun geloof. Deze bewustwording is belangrijk, omdat mensen in onze maatschappij door de eeuwen heen het contact met hun lichaam hebben verloren en de spirituele betekenis ervan zijn vergeten. Hierdoor leven we ons leven steeds minder op de manier zoals God het voor ons bedoeld heeft.
Tegenwoordig komen er vanuit de Oosterse hoek en vanuit de New Age steeds meer ideeën en theorieën over hoe we weer in contact kunnen komen met ons lichaam, maar deze stromingen zijn vaak niet – of moeilijk – verenigbaar met het Christelijk geloof.”

Want zo vertelde ze: “We realiseren ons te weinig dat Maria negen maanden lang Jezus in haar buik heeft gehad, dat is toch wel erg lichamelijk. En als ik de Eucharistie vier, dan krijg ik toch ook het vlees en bloed van Christus in mijn lichaam. Moet ik er dan niet voor zorgen dat mijn lichaam zo zuiver en heilig mogelijk is om Hem in te ontvangen? En is dansen daar niet een goede uiting van?”

Geregeld worden dansoptredens (alleen met Katholieke muziek natuurlijk) gegeven in kerken, kloosters en op katholieke evenementen. Geen enkel optreden is hetzelfde. Bij één optreden zweefde ze zelfs door de lucht. Paaldansen als Maria? Vergeet ook niet te kijken naar de video met Hoela Hoep. Wat zou die peinzende monnik rechts nu echt denken?
Hanneke kan er helemaal niet tegen, ik word er juist steeds vrolijker van.
Radio Maria, welke verrassingen heb je nog meer voor me in petto?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s