The Flaw: een fout in het systeem

Voormalig Centrale Bank voorzitter Greenspan voor de Congres commissie die de financiële crisis onderzocht: “Ik heb een fout ontdekt in het model waarmee we verklaren hoe het systeem werkt. Dat was een grote schok voor me." ©Getty Images

Documentaires als Capitalism, a Love Story en Inside Job proberen de financiële crisis te verklaren. Recent verscheen een volgende in deze ‘serie’: The Flaw, what happens if the rich get richer van Stephen Lambert.

Door z’n vormgeving, maar vooral door de inhoud werpt deze documentaire nieuw licht op het ontstaan van de crisis en op wat we kunnen doen om een volgende te voorkomen. Uit de synopsis op de site van The Flaw:
In oktober 2008 verklaarde Alan Greenspan voor het Congres dat hij te veel vertrouwen had gehad in de zelf-corrigerende kracht van de vrije-markt-economie. En dat hij niet goed de vernietigende werking van de hypotheek-bubble, die in de jaren ervoor was ontstaan, had voorzien. Verder lezen →

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s