Boompje groot, plantertje dood

Twee jaar geleden plantten Hanneke&ik bomen in het Parkbos de Haar. Het was een grote publieksactie waarbij uiteindelijk 70.000 bomen zijn geplant in een gebied van zo’n 15 ha, ten westen van Kasteel Haarzuilens, niet ver van Utrecht. Eerder schreven we daarover.

Vandaag gingen we weer naar die plek om te zien hoe het bos er nu, na twee jaar, uit zou zien. We verwachtten niet veel, want het waren maar kleine boompjes die we toen  – met velen – in die drassige grond plantten.
Maar dat viel reuze mee. Het is in opzet al een mooi recreatiepark met paden, waterpartijen en allerlei mogelijkheden voor kinderen, fietsers en wandelaars. En… overal die kleine en hier en daar al wat grotere bomen. Een aardige indruk geeft deze video van Natuurmonumenten.

Ook realiseerde ik me dat ik dat bos nooit in volle glorie zal kunnen zien, tenminste als geen wonder geschied. De haas die we in een berm vonden gaat me voor en vertoeft al een paar dagen in de eeuwige jachtvelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s